En iyi Kore dizileri

Kore Dizisi Önerileri: En Güzel Kore Dizileri

Kore Dizi Önerileri, En İyi Kore Dizileri, Kore Dizisi Tavsiyeleri, İzlenmesi Gereken Kore Dizileri
Kore dizileri son yıllarda gittikçe artan bir ilgi görüyor. Ülkemizdeki bazı dizi ve filmlere de ilham veren Kore dizileri, Asya ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada izleniyor.
Kore dizi önerileri ile ilgili listeleri incelediğimde bir şey dikkatimi çekti. Listelerin sıralaması ve dizilerin başarı değerlendirmesi IMDB puanları üzerinden yapılmıştı. Hâlbuki ne kadar popüler olursa olsun, Kore dizileri IMDB sinema sitesi üzerinden pek puanlanmıyor. En çok izlenen diziler bile 1000 ila 2000 oyu zar zor alıyorlar. Asya sitelerinde ise farklı bir durum söz konusu…
Nasıl Türk dizileri Orta Doğu’da yaygın olarak izleniyor ve tüm Arap ülkelerini etkisi altına alıyorsa, Kore dizileri de Asya’yı etkisi altına alıyor. Bu sebeple IMDB puanını tek başına referans almanın yetersiz kalacağını düşündüm ve yanına AsianWiki puanlarını ve oylayan kişi sayılarını da ekledim.

Kore Dizi Önerileri- En İyi Kore Dizileri Listesi

Listemizin ilk bölümündeki 17 Kore Dizisi, 2016 ve 2017 yıllarında yayınlanmış olan yeni dizilerdir. Yazının sonunda ise bonus olarak geçmiş yılların en iyi 10 Kore dizisini inceleyebilirsiniz.
Dizilerin orijinal adlarını, IMBD & AsianWiki puanlarını ve dizilerin kısa birer konu özetini başlıklar altında bulabilirsiniz. Okumaktan keyif alacağınızı umduğum Kore Dizisi Önerileri listemize başlayalım.
  1. Goblin: The Lonely and Great God

Sseulsseulhago Chalranhashin: Dokkaebi – 2016

IMDB Puanı: 8.9 (2200 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (22.000 kişi)
Goblin Başrol Oyuncuları: Gong Yoo, Kim Go-eun, Lee Dong-Wook
Goblin Son Yılların En İyi Kore Dizileri Arasında
en iyi kore dizileri
Goblin: The Lonely and Great God Kore Dizisi Konu Ve Yorum

Guardian: The Lonely and Great God (Goblin) Dizi Konusu

Eski zamanlarda Kim Shin (Gong Yoo) yenilgi yüzü görmemiş bir generaldir. Ancak genç kral Kim Shin’i kıskanır ve onu yok yere öldürür. Kim Shin bir gobline dönüşür ve kendisine sonsuz yaşam bahşedilir. Kim Shin ilk zamanlar kutsandığını sanır ancak aslında savaşlarda öldürdüğü insanlar yüzünden lanetlenmiştir.
Yüzyıllar boyunca yaşayan Kim Shin, sevdiği insanların ölümünü görmüştür ve artık hayatını sonlandırmak istemektedir. Bunun için ise evlenecek birini bulmak zorundadır. Bir gün ölüm meleği tarafından hayatına son verilmesi gereken bir hamile bir kadını kurtarır. Kadının kaderin yazgısı gereği ölmesi gereklidir, ancak olmaması gerektiği halde çocuğunu doğurur. Ji Eun-Tak (Kim Go-Eun) isimli kız çocuğu, aslında aranan goblin gelinidir. Ancak ölüm meleği de halen kızın peşindedir.
Tamamen tesadüf eseri, hafıza kaybı yaşayan ölüm meleği Wang Yeo (Lee Dong-Wook) ile Kim Shin tanışır ve aynı evi paylaşmaya başlarlar. Bundan sonra olaylar daha karışık bir hal alacaktır.
  1. Strong Woman Do Bong-Soon

Him-ssen Yeo-ja Do Bong-soon – 2017

IMDB Puanı: 8.3 (700 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.3 (9200 kişi)
Başrol Oyuncuları: Park Bo-Young, Park Hyung-Sik
Strong Woman Do Bong-Soon Fantastik Konulu Bir Komedi Dizisi
kore dizi önerileri
Strong Woman Do Bong-Soon

Strong Woman Do Bong-Soon Dizi Konusu

Bong-Soon doğuştan süper güçlere sahip bir kadındır. Sahip olduğu güç kalıtsaldır ve ailedeki tüm kadınlara genetik olarak aktarılmaktadır. Bong-Soon’un hayali, kendisinin başkahramanı olduğu bir bilgisayar oyunu yaratmaktır. Bu sırada beklenmedik bir şey olur. Bong-Soon’un bindiği otobüse bir grup serseri saldırır.
Çıkan arbede sırasında Bong-Soon saldırganların hepsini yere serer ve bu olayın videosu bir bilgisayar oyunu yapımcısının (Min-Yunk) dikkatini çeker. Min-Yunk uzun zamandır ölüm tehditleri almaktadır ve süper güçlere sahip olan Bong-Soon’u kendine koruma olarak tutmak ister.
Yüksek bir maaşın yanında, oyun şirketinin içinde de bir iş teklif eder. Bong-Soon’un tüm hayalleri gerçek olmak üzeredir, ancak kariyeri düzelirken aşk hayatı bir karmaşaya döner.
  1. Descendants of the Sun

Tae-yang-eui hoo-ye – 2016

IMDB Puanı: 8.6 (2700 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (22.000 kişi)
Başrol Oyuncuları: Song Joong-Ki, Song Hye-Kyo
Descendants of the Sun En Çok İzlenen Aşk – Romantizm Konulu Kore Dizilerinden Biri
hangi kore dizisini izlesem
Descendants of the Sun – Romantik, Duygusal, Aşk Konulu Kore Dizileri

Descendants of the Sun Dizi Konusu

Shi-Jin orduda özel kuvvetlerde yüzbaşıdır. Bir gün yanındaki astsubayı ile birlikte motosiklet çalan bir hırsızı suçüstü yakalarlar. Ancak hırsız kovalamaca sırasında yaralanır ve hastaneye gönderilir. Shi-Jin cep telefonunun çalındığını fark eder ve geri almak için hırsızın olduğu hastaneye gider.
Yoğun bakım odasına girdiğinde bir cerrah olan Mo-Yeon ile karşılaşır ve görür görmez kadına aşık olur. Ne var ki, kadın onu motosiklet hırsızı ile aynı çeteden biri sanır ve çok sert davranır. Shi-Jin asker olduğunu kanıtlamak için ordu hekimi ile temasa geçer ve Doktor Me-Yeon’u ikna etmesini sağlar.
Mo-Yeon, nihayet Shi-Jin’in düzgün biri olduğunu anladığında görüşmeye başlarlar. Ancak flörtleri istedikleri gibi gitmez. Shi-Jin askeri bir görev gereğince uzaklara gönderilir. Mo-Yeon ise torpilli bir meslektaşı yüzünden profesörlük unvanı alma şansını kaybeder.
Shi-Jin ve Mo-Yeon bir gün bir araya gelir ve artık ne kadar farklı iki insan olduklarından bahsederler. Shi-Jin barışı korumak adına insan öldürmekte, Mo-Yeon ise kim olduğuna bakmadan hayat kurtarmaktadır. Ayrı dünyaların insanı olduklarına karar verip vedalaşırlar.
Yaklaşık 8 ay sonra, Mo-Yeon hastane yöneticilerinden birinin tacizine uğrar ve hastaneden ayrılmak ister. Yetkililer tarafından Shi-Jin’in görev yaptığı bölgeye tayin edilir. İkili tesadüfen de olsa tekrar bir araya gelmiştir.
Son yılların en iyi Kore dizileri arasında gösterilen Descendants of the SunKore Dizi Önerileri listesinde üst sıralarda kendine yer buluyor.
  1. Weightlifting Fairy Kim Bok-joo

Yeokdoyojeong Gim Bokju – 2017

IMDB Puanı: 8.6 (1000 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (13.000 kişi)
Başrol Oyuncuları: Lee Sung-Kyung, Nam Joo-Hyuk
Weightlifting Fairy Kim Bok-joo Okul Konulu, Romantik Kore Dizi Önerileri
kore dizileri listesi
Weightlifting Fairy Kim Bok-joo

Weightlifting Fairy Kim Bok-joo Dizi Konusu

Kim Bok-Joo üniversite takımında gelecek vaat eden bir haltercidir. Babası küçük bir tavukçu dükkanı işletmektedir ve amcası da doktor olma hayalleri kurmaktadır. Sevimli bir ailesi olan Kim Bok-Joo,  sağlam bir karaktere ve sarsılmaz bir muhakeme yeteneğine sahiptir. Kim ve halter takımındaki arkadaşları okuldaki erkekler tarafından pek ilgi görmemektedir. Bu sebeple jimnastik takımındaki güzel kızlar ile araları iyi değildir.
Jung Joon-Hyung ise üniversitenin yüzme takımındaki yakışıklı bir gençtir. Ancak yarış başlangıcında yanlış çıkış yaptığı için devamlı diskalifiye edilmektedir.
Bu iki gencin yolu bir gün kampüste kesişir. Genç kız bisiklet kullanırken, esas oğlana çarpar ve çocuğun cebindeki mendil yere düşer. Bu mendilin genç yüzücü için büyük bir manevi değeri vardır.
Kim mendili yerden alır, evine götürür ve temizleyip geri getirir. Ancak Jung zaten mendili üzerindeki koku için saklamaktadır. Kim’e çok kızar ve kız da şokun etkisi ile havuza düşer. Jung atlayıp onu kurtarır. Böylece aralarındaki duygusal ilişki başlamıştır.
Weightlifting Fairy son yılların en iyi Kore dizileri arasında birçok listede kendine yer buluyor. Aynı zamanda okul konulu bir romantik komedi dizisi olarak öne çıkıyor.
  1. The Legend of the Blue Sea

Pooreun Badaui Junsul – 2016

IMDB Puanı: 8.2 (1200 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.0 (14.900 kişi)
Başrol Oyuncuları: Gianna Jun, Lee Min-Ho
The Legend of the Blue Sea Fantastik Konulu Bir Aşk Hikayesi
en güzel kore dizileri
The Legend of the Blue Sea

The Legend of the Blue Sea Dizi Konusu

16. Yüzyıl’ın sonunda, yeni atanmış bir vali olan Dam Ryung, Mr. Yang tarafından işletilen bir otele gider. Mr. Yang o gece kendisine denizden yakaladığı Sim Chung adındaki bir denizkızını gösterir. Gecenin ilerleyen saatlerinde Dam Ryung denizkızının tutsaklığını içine sindiremez ve onu okyanusa salıverir.
Dizi geçmişte geçen bu olayı işledikten sonra günümüze geri döner. Joon-Jae sihirli kabiliyetleri olan, tatlı dilli bir dolandırıcıdır. Nam-Doo ve Tae-O isimli iki de ortağı vardır. Joon-Jae’nin yeni planı, bir suçlunun varlıklı ailesinden; savcı taklidi yaparak para koparmaktır. Bu amaçla bir seyahate çıkar ve okyanus kenarında bir tatil köyünde konaklar. Burada yüzyıllar öncesinde görülmüş olan Sim Chung adındaki denizkızı ile karşılaşacaktır.
Bu dizi gizemli Kore Dizileri dalında öne çıkan yapımlardan biri.
  1. Fight for My Way

Ssam, Maiwei – 2017

IMDB Puanı: 8.4 (250 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.1 (6400 kişi)
Başrol Oyuncuları: Park Seo-Joon, Kim Ji-Won
Fight for My Way Güney Kore Yapımı Bir Gençlik Dizisi
en çok izlenen kore dizileri
Fight for My Way

Fight for My Way Dizi Konusu

Dizi, ideallerinin peşinde koşmak isteyen Ko Dong-Man ve Choi Ae-Ra isimli iki gencin hikâyesini anlatır.
Okul yıllarında Ko Dong-Man tekvando takımındadır ve başarılı bir sporcudur. Ancak okuldan sonra hayatını idame ettirmek için bir işte çalışmak zorundadır, bir yandan da ağır sıklet tekvando şampiyonu olma hayali için antrenman yapar.
Choi Ae-Ra ise spiker olmak isteyen genç ve güzel bir kızdır. Ancak önüne istediği fırsatlar çıkmadığı için pes etmiş ve bir alışveriş merkezinde danışma ofisinde çalışmaya başlamıştır.
  1. Hwarang: The Poet Warrior Youth

Hwarang – 2016

IMDB Puanı: 8.0 (340 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.1 (12.100 kişi)
Başrol Oyuncuları: Kim Ji-Soo, Park Hyung-Sik
Hwarang: The Poet Warrior Youth Tarih Temalı Kore Dizi Önerileri
mutlaka izlenmesi gereken kore dizileri
Hwarang: The Poet Warrior Youth

Hwarang: The Poet Warrior Youth Dizi Konusu

Ji-soKral Beopheung öldüğünden beri Silla Krallığı’nın taht naibidir. Tahtın gerçek varisi Sammaekjong, babası öldüğünde küçük bir çocuktur ve suikast endişesi ile başkent Seorabeol’un dışında tutulmuştur.
Ancak Sammaekjong belli bir yaşa geldiğinde subaylar, soylular ve halk artık gerçek varisin kral olmasını diretmeye başlarlar. Ji-So ise tecrübesiz prense tahtı bırakırsa, soylular tarafından bir darbe olacağından korkmaktadır.
Soyluların gücünü kırmak için kemikleşmiş olan bürokrasi sistemini kökten değiştirmek ve yeni bir elit tabaka yaratmak gerekmektedir. Bu projede yeni soylulara verilen isim Hwarang’dır.
Geleceğin soylu ve güçlü tabakasını oluşturacak olan gençler başkentin kargaşası içinde sevgi ve tutku ile büyürler. Aralarında geleceğin kralının da olduğunun farkında değildirler. Prens Sammaekjong, diğer çocuklarla birlikte gelecekte kral olacağını kendisi de bilmeyerek büyür ve bu dâhice fikir sayesinde saldırılardan da korunmuş olur.
  1. Romantic Doctor, Teacher Kim

Nangmandakteo Kimsaboo – 2017

IMDB Puanı: 8.3 (700 kişi) – AsianWiki Puanı: 8.9 (5000 kişi)
Başrol Oyuncuları: Han Suk-Kyu, Yoo Yeon-Seok, Seo Hyun-Jin
Romantic Doctor, Teacher Kim Romantik Komedi Dizisi
izlenecek kore dizileri
Romantic Doctor, Teacher Kim

Romantic Doctor, Teacher Kim Dizi Konusu

Boo Yong-Joo hastalarını iyi eden başarılı bir cerrah olarak halk tarafından “Tanrı’nın Eli” diye adlandırılmıştır. Ancak mesleğinin doruğunda iken birden ortadan kaybolur.
Boo Yong-Joo, Teacher Kim (Öğretmen Kim) adı ile yeniden ortaya çıkmış ancak gerçek kimliğini kimseye söylememiştir. İnsanların yoğun ilgisinden uzak, inzivada keyifli bir hayat sürmektedir.
Kang Dong-Joo ve Yoon Seo-Jung isminde iki genç, idealleri ve hırsları uğruna doktor olmuşlardır. Ancak Teacher Kim ile karşılaştıklarında, yaşamın erdemleri ve sevginin güzelliği ile ilgili ondan çok şey öğrenirler.
  1. Signal

Sigeuneol – 2016

IMDB Puanı: 8.8 (750 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.0 (3600 kişi)
Başrol Oyuncuları: Lee Je-Hoon, Kim Hye-Soo, Cho Jin-Woong
Signal Polisiye – Suç Temalı Kore Dizi Önerileri
kore dizi tavsiyeleri
Signal

Signal (Sigeuneol) Dizi Konusu

Hae-Young suçluların profilini çıkarmada uzman bir polis komiseridir. Ancak kendisi de bir polis olmasına rağmen, teşkilattaki polislere güveni yoktur. Sebebi ise 2000’lerin başında henüz bir öğrenciyken arkadaşının kaçırılıp, öldürülmesidir.
Cinayetin gerçekleştiği gün, arkadaşı Yoon-Jung’u bir kadının okuldan kaçırdığını görmüştür; ancak polis raporunda bu kişi bir erkek olarak geçmektedir. Hae-Young, karakola gidip gerçeği anlattığı halde polis onu dikkate almamış ve arkadaşının katilini de bulamamıştır.
Hae-Young bir gün kafede bir gazeteci ile ünlülerin skandalları üzerine konuşurken, Soo-Hyun isimli bir polis detektifi tarafından ünlülere şantaj yapma şüphesiyle tutuklanır. Karakolda kendisinin de polis olduğu anlaşılınca, serbest bırakılır.
Ancak getirildiği karakol, yıllar önce arkadaşının bir kadın tarafından kaçırıldığını rapor etmek için gittiği karakoldur. Gizemli bir şekilde telsizinden bazı sesler duyar. Konuşan kişi arkadaşının cinayet soruşturmasını yürüten dedektif Jae-Han’dan başkası değildir. Böylece adım adım arkadaşının cinayetinin sırrını çözecektir.
Signal son yılların en çok izlenen Kore dizileri arasında yer alıyor.
  1. Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo

Dalui Yeonin – Bobogyungsim Ryeo – 2016

IMDB Puanı: 8.8 (1400 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.3 (20.000 kişi)
Başrol Oyuncuları: Lee Joon-Gi, IU, Kang Ha-Neul
Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo Tarih Temalı Bir Kore Dizisi
tavsiye edilen kore dizileri
Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo

Moon Lovers – Scarlet Heart: Ryeo Dizi Konusu

Bir ay tutulması sırasında 25 yaşındaki bir kadın olan Go Ha-jin, geçmişte yaşamış olan Goryeo Hanedanıdönemine ışınlanır. Bir gün ansızın uyandığında, 941 yılında Hae Soo isimli bir kişinin bedenine girmiştir.
Hae Soo’nun suretinde sarayda yaşamaya başlar ve Wang ailesinin prensleri ile tanışır. Önce nazik ve sıcakkanlı Wang-Wook isimli prense aşık olur. Sonradan Wang-So isimli başka bir prense ilgi duymaya başlar.
Ancak bir maske arkasında saklanan ve Kurt Köpeği lakabıyla tanınan kaba ve korkunç bir prens daha vardır. Hae Soo bir anda kendisini prensler arasındaki ölümcül ve sonu gelmez entrika ve kavgaların içinde bulur.
Moon Lovers, fantastik konulu bir Kore dizisi olarak ilgi çekici. Bu dalda iddialı bir dizi olarak Kore Dizi Önerileri listemizde kendine üst sıralarda yer buluyor.
  1. Another Miss Oh – Another Oh Hae Young

Ddo Oh Hae Yeong – 2016

IMDB Puanı: 8.0 (410 kişi) – AsianWiki Puanı: 8.8 (4000 kişi)
Başrol Oyuncuları: Eric, Seo Hyun-Jin, Jeon Hye-Bin, Lee Jae-Yoon
Another Miss Oh Hae Young Bir Romantik Komedi Dizisi
Kore Dizi Önerileri listesi
Another Miss Oh Hae Young – Romantik Komedi Kore Dizileri

Another Miss Oh – Another Oh Hae Young Dizi Konusu

Park Do-kyung 30’larında bir ses mühendisidir. Nişanlısı Oh Hae-young, bir sene önce nikah günü ortadan kaybolmuş ve bu duruma çok içerlemiştir. Ansızın bir arkadaşı gelip Oh Hae-young’ın başka biri ile evlenmek üzere olduğunu söyler.
Park Do-kyung bunun üzerine çılgına döner ve damat adayı Han Tae-jin’in işlerini sabote edip onu batırır. Oysa hedef aldığı adamın evleneceği Oh Hae-young başka bir kadındır ve eski nişanlısı ile isim benzerliğinden başka bir ortak özelliği yoktur.
Tae-jin borçları yüzünden hapse girmek üzeredir ve Oh Hae-young’a onu artık sevmediğini ve nişanı atmak istediği konusunda yalan söyler. Aslında nişanlısını sevmektedir ancak artık kendisi bitmiş bir adamdır ve onun mutlu olması için kendisinden uzaklaşması gerektiğini düşünür.
Tesadüf eseri ses mühendisi Do-kyung ile ilişkisi biten Oh Hae-Young’un yolları kesişir. İkisi de daha önceden nişanlıları tarafından terk edilmiştir ve bu tecrübe onları yakınlaştırır. Ancak Oh Hae-Young zaman içerisinde Do-kyung’un onun evliliğini sabote eden adam olduğunu öğrenecektir.
  1. Cheese in the Trap

Cheese in the Trap – 2016

IMDB Puanı: 7.6 (1000 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.0 (7300 kişi)
Başrol Oyuncuları: Park Hae-Jin, Kim Go-Eun
Cheese In The Trap Bir Romantik Komedi Dizisi
en romantik kore dizileri
Cheese in the Trap

Cheese in the Trap Dizi Konusu

Dizi genç ve güzel bir üniversite öğrencisi olan Hong Seol’un, bir üst sınıftaki Yoo Jung ile mükemmel flörtü ile başlar. Hong Seol’un ailesi fakirdir ve okul haricinde yarım günlük bir işte çalışmaktadır. Sevgilisi Yoo Jung ise yakışıklı, başarılı ve nazik bir adamdır.
Ancak her şey başlarda peri masalı gibi gitse de, genç kız sevgilisinin gözüktüğü kadar da düzgün bir adam olmadığını zamanla anlayacaktır. Yoo Jung’un bazı karanlık özellikleri günbegün açığa çıkar.
Kore Dizi Önerileri listesinde en gizemli dizilerden biri olarak izlenmesi tavsiye edilir.
  1. Tomorrow With You

Naeil Geudaewa – 2017

IMDB Puanı: 7.5 (200 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.0 (2300 kişi)
Başrol Oyuncuları: Shin Min-A, Lee Je-Hoon
Tomorrow With You Bilim-Kurgu Temalı Bir Aşk Dizisi
en sevilen kore dizileri
Tomorrow With You – Romantik Duygusal Kore Dizisi

Tomorrow With You Dizi Konusu

Yoo So-joon, metro aracılığı ile zaman yolculuğu yapabilmenin bir yolunu bulmuştur. Ancak geleceği görmek onu mutlu etmez. Çünkü ileride çok kötü bir yaşam onu beklemektedir.
Kaderin gidişatını bozmak için Ma Rin isminde bir kadınla, aslında onu hiç sevmeden evlenir. Ancak kadının ruhunun güzelliği, günbegün onu bencilliğinden sıyrılıp, Ma Rin’i özverili bir şekilde sevmesine sebep olacaktır.
  1. Rebel: Thief Who Stole the People

Yeokjuk: Baeksungeul Hoomchin Dojuk – 2017

IMDB Puanı: 8.1 (45 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.1 (1650 kişi)
Başrol Oyuncuları: Yoon Gyun-Sang, Chae Soo-Bin, Lee Honey
Rebel: Thief Who Stole the People Bir Tarih – Savaş Dizisi
tarih ve savaş konulu kore dizileri
Rebel: Thief Who Stole the People

Rebel: Thief Who Stole the People Dizi Konusu

Kral Yeonsangun isimli zalim kralın döneminde, Robin Hood misali bir kahraman ortaya çıkar. Hong Gil-dong isimli bu kişi, bir hizmetkarın oğludur. Babasından gelen bir soyluluk olmadığı için, çok üstün kabiliyetlere sahip olduğu halde iş bulamamış ve bir hırsız çetesinin lideri oluvermiştir. Zekasını iyi bir şeyler için kullanabilmek ve sisteme baş kaldırmak adına, zenginlerden çaldıklarını fakirlere dağıtmaktadır.
Kral Yeonsangun, insanların hayatlarını mahvetmektedir ve Song Ga Ryung isimli bir kadının kocasını öldürtür. Kadın da ölmekten Gil-Dong sayesinde son anda kurtulur. Genç yaşta dul kalan kadın intikam yemini etmiştir. Kralın gözdelerinden bir tanesi, Jang Nok Soo, geçmişte Gil-Dong ile bir ilişki yaşamıştır ve içten içe hala ona aşıktır. Bu kraldan nefret edenlere bir intikam alma şansı verecektir.
  1. Saimdang, Light’s Diary

Saimdang, Bitui Ilgi – 2017

IMDB Puanı: 8.3 (60 kişi) – AsianWiki Puanı: 8.9 (1600 kişi)
Başrol Oyuncuları: Lee Young-Ae, Song Seung-Heon
Saimdang, Light’s Diary Tarihte Geçen Bir Aşk Dizisi
kore dizileri romantik komedi
Saimdang, Light’s Diary

Saimdang, Light’s Diary Dizi Konusu

Koreli bir sanat tarihçisi, tarihin önemli figürlerinden Shin Saimdang’ın günlüğünü bulur. Shin Saimdang’ın muhteşem bir sanatçı ve tutkulu bir aşık olduğunu fark eder. Sanat tarihçisi, bu gizemli karakterin sırlarını zamanla çözecektir.
  1. Missing Nine

Missing Nain – 2017

IMDB Puanı: 7.0 (130 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.0 (2200 kişi)
Başrol Oyuncuları: Jung Kyoung-Ho, Baek Jin-Hee, Oh Jung-Se, Choi Tae-Joon, Lee Sun-Bin
Missing Nine Bilim-Kurgu Temalı Bir Gerilim Dizisi
güney kore dizileri sıralaması
Missing Nine

Missing Nine Dizi Konusu

Legend Entertainment isimli organizasyon şirketinin yetkilileri bir konser düzenlemek için uçakla seyahat etmektedir. Uçağın mürettebatı ile seyahat edenler toplam 9 kişidir. Gizemi çözülemeyen bir uçak kazası meydana gelir.
Aynı Lost dizisinde olduğu gibi ıssız bir adaya düşerler. 4 ay sonra Ra Bong-Hee kazanın tek hayatta kalanı olduğunu iddia ederek Güney Kore’ye geri döner.
  1. Introverted Boss – My Shy Boss

Naesungjukin Boseu – 2017

IMDB Puanı: 7.3 (200 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.0 (3500 kişi)
Başrol Oyuncuları: Yeon Woo-Jin, Park Hye-Soo
My Shy Boss Komedi Dizisi
drama kore dizileri
Introverted Boss – My Shy Boss

Introverted Boss – My Shy Boss Dizi Konusu

Eun Hwan-Ki bir halkla ilişkiler firmasının CEO’sudur, ancak mesleğinin aksine çok utangaç biridir. Bu içine kapanık kişiliği yüzünden çalışanları onu iyi tanımamaktadır.
Chae Ro-Woon isimli genç ve güzel bir kadın şirkette çalışmaya başlar. Çok enerjik ve başarılı biridir. Eun Hwan-Ki’nin gizemli halleri onu meraklandırır. Bir süre sonra hayattaki tek amacı Eun Hwan-Ki’nin karakterini çözmek için çabalamak haline gelir.

Bonus: Geçmiş Yılların En İyi 10 Kore Dizisi

10 bölümlük bu dizi listesinde, 2010 ile 2015 yılları arasında yayınlanmış en iyi kore dizilerini bulabilirsiniz. Diziler IMDB ve AsianWiki sitelerinde en çok oylanan ve en yüksek puan alan diziler arasından seçilmiştir. Ayrıca Türkiye‘de son yıllarda en çok izlenen ve ilgi gören Kore dizilerinin başında gelmektedir.

  • Healer

Heelreo – 2014

IMDB Puanı: 8.7 (1871 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.3 (12.505 kişi)
Başrol Oyuncuları: Ji Chang-Wook, Park Min-Young
Healer  Gerilim Tarzında Bir Kore Dizisi
duygusal aşk kore dizileri
Healer

Healer – Kore Yapımı Başarılı Bir Gerilim Dizisi

Healer2014 ve 2015 yıllarında yayınlanmış olan oldukça popüler bir gerilim dizisi… Toplam 20 bölümden oluşan bu dizi, Kore dizileri ile ilgili tüm listelerde önerilen kaliteli bir yapım.
  • My Love From The Star

Byeoleseo On Geudae – 2013

IMDB Puanı: 8.5 (3544 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.3 (19.570 kişi)
Başrol Oyuncuları: Gianna Jun, Kim Soo-Hyun
Bilim-Kurgu İle Romantizmi Harmanyalan Güzel Bir Kore Dizisi
polisiye kore dizileri
My Love From The Star

İzleyici Rekorları Kıran – My Love From The Star

Toplam 21 bölümden oluşan My Love From The Star dizisi, 2013 ve 2014 yıllarında ekranlara geldi. AsianWiki sitesinde 20.000 oy toplayan nadir dizilerden biri olarak, Kore Dizi Önerileri listemizde özel bir köşede yerini alıyor.
  •  I Can Hear Your Voice

Neoui Moksoriga Deulleo – 2013

IMDB Puanı: 8.3 (1500 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (9270 kişi)
Başrol Oyuncuları: Lee Bo-Young, Lee Jong-Suk, Yoon Sang-Hyun, Lee Da-Hee
 I Can Hear Your Voice Polisiye Türünde Bir Aksiyon Dizisi
kore dizileri fantastik
I Can Hear Your Voice

Bol Aksiyon İçeren Polisiye Dizi – I Can Hear Your Voice

Aksiyon sahneleri ile ödüller toplayan I Can Hear Your Voice dizisi, macera peşindeki izleyicileri mest edecek cinsten bir Kore dizisi… 2013 yılı içerisinde toplam 13 Bölüm yayınlanan bu kore dizisini tavsiye ederim.
  • The Master’s Sun

Joogoonui Taeyang – 2013

IMDB Puanı: 8.4 (1785 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.5 (14.000 kişi)
Başrol Oyuncuları: So Ji-Sub, Kong Hyo-Jin, Seo In-Guk, Kim Yoo-Ri
Master’s Sun Doğaüstü Olaylarla Bezeli Bir Korku Dizisi
kore dizileri korku gerilim
The Master’s Sun

En Beğenilen Kore Dizilerinden The Master’s Sun

Efektleri ile ödüller kazanan The Master’s Sun2013 yılında 17 bölüm olarak ekrana gelen bir mini dizi… Korku, bilim-kurgu tarzında bir dizi olmasına rağmen; kendine has mizah öğeleri barındıran ve Kore dizi tutkunları tarafından mutlaka izlenmesi gereken bir dizi… Dizinin AsianWiki‘den 9.5 gibi aşılması zor bir rekor puan aldığını da ekleyelim.
  • The Moon Embracing The Sun

Haereul Poomeun Dal – 2012

IMDB Puanı: 8.1 (1000 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (8600 kişi)
Başrol Oyuncuları: Han Ga-In, Kim Soo-Hyun, Jung Il-Woo, Kim Min-Seo, Song Jae-Hee, Song Jae-Rim
The Moon Embraces The Sun Kostümleri İle Dikkat Çeken Bir Dönem Dizisi
kore dizileri sıralaması
The Moon Embraces The Sun

The Moon Embracing The Sun Sürükleyici Bir Tarih Dizisi

Tarihsel temalı bir dizi olan “The Moon Embracing The Sun” Kral Lee Hwon ile Wol adındaki bir kadının gizli aşk hikayesini anlatıyor. Wol aslında soylu bir aileden gelen bir prensestir, ancak bir entrika sonucu gözden düşmüş ve idam edilmek üzereyken kaçmıştır. Hayatına göçebe bir şaman olarak devam etmektedir.
  • City Hunter

Siti Hyunteo – 2011

IMDB Puanı: 8.3 (3000 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (15.500 kişi)
Başrol Oyuncuları: Lee Min-Ho, Park Min-Young, Lee Joon-Hyuk, Hwang Sun-Hee
City Hunter Polisiye, Aksiyon, Macera Temalı Bir Kore Dizisi
kore dizileri polisiye
City Hunter – Kore Dizi Önerileri

City Hunter Etkileyici Senaryosu İle 2011 Yılına Damga Vurmuştu

Yun-seong, babasının en yakın arkadaşı tarafından; öldürülen babasının intikamını almak üzere elit bir asker gibi yetiştirilir. İntikam, aşk ve aksiyon içeren bu dizi, 20 bölümden oluşan bir heyecan fırtınası.
Gelmiş geçmiş en iyi Kore Dizileri arasında gösterilen City Hunter, Kore Dizi Önerileri listemizde de yerini alıyor.
  • Secret Garden

Sikeurit Gadeun – 2010

IMDB Puanı: 8.5 (3000 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (7620 kişi)
Başrol Oyuncuları: Ha Ji-Won, Hyun-Bin, Yoon Sang-Hyun, Kim Sa-Rang, Phillip Lee
Secret Garden Bilim-Kurgu Öğeleri İçeren Romantik Bir Dizi
gizemli kore dizileri
Secret Garden

Bol Ödüllü Kore Dizilerinden Secret Garden

Yayınlandığı yıl 4 çeşitli dallarda 4 ödül toplayan Secret Garden, felsefe unsurları içeren bir kurgu dizi… Peri masalı tadındaki bu fantastik diziyi mutlaka izlenemizi öneririm. Dizi 2010 yılında 20 bölüm olarak yayınlandı.
  • Faith / The Great Doctor

Shinui – 2012

IMDB Puanı: 8.2 (1200 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.1 (10.000 kişi)
Başrol Oyuncuları: Lee Min-Ho, Kim Hee-Seon, Yu Oh-Seong, Phillip Lee
Faith Orta Çağ İle Günümüz Dünyası Arasında Geçen Nortalji Temalı Bir Dizi
kore dizileri okul konulu
Faith – Kore Dizi Önerileri

İzlenecek En Güzel Kore Dizilerinden Faith

Faith dizisinin sıradışı bir kurgusu var. Orta Çağ’da insanlara faydalı olacak özel karışımlar hazırlayan, hayat kurtaran bir doktorun; günümüz ve geçmişte geçen hikayesi… Dizi sizi 700 yıl öncesinde nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. 2012 yılında yayınlanan Faith, 24 bölümlük bir dizi ve 5 ödül sahibi…
  • She Was Pretty

Geunyeoneun Yeppeodda – 2015

IMDB Puanı: 8.0 (1250 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.0 (7700 kişi)
Başrol Oyuncuları: Hwang Jung-Eum, Park Seo-Joon, Koh Joon-Hee, Choi Si-Won
She Was Pretty Kore Yapımı Romantik Komedi Dizisi
izlenmesi gereken kore dizileri
She Was Pretty – Romantik Komedi Kore Dizisi

Senaryosu Türk Dizisine Uyarlanan Kore Dizisi She Was Pretty

She Was Pretty, Türk dizilerine ilham veren Kore yapımlarından biri… Türkiye televizyonlarında gösterilen Seviyor, Sevmiyor isimli yapım, bu sevimli diziden uyarlanmıştı. 2015 yılında 16 bölüm olarak yayınlananShe Was Pretty, komik senaryosu ile Kore Dizi Önerileri arasında en iyi stres atmalık dizi…
  • A Gentleman’s Dignity

Shinsaui Poomgyuk – 2012

IMDB Puanı: 8.2 (750 kişi) – AsianWiki Puanı: 9.2 (3770 kişi)
Başrol Oyuncuları: Jang Dong-Gun, Kim Ha-Neul, Kim Su-Ro, Kim Min-Jong
Gentleman’s Dignity En Güzel Romantik Komedi Dizilerinden
en güzel kore dizileri listesi
Gentleman’s Dignity – En İyi Kore Dizileri

Türk Dizilerine İlham Veren Bir Başka Kore Dizisi: Gentleman’s Dignity

AsianWiki’de 9.2 ile oldukça yüksek bir puana sahip olan bu dizi, 2012 yılında 20 bölüm olarak yayınlandı ve Türkiye’de de çok ilgi gördü. Bu ilgiyi fark eden Türk dizi yapımcıları, Gentleman’s Dignity dizisinin senaryosunu Kiraz Mevsimi isimli diziye uyarladılar. Eğer Kiraz Mevsimi dizisinin senaryosu ilgisini çektiyse, mutlaka orjinalini de izlemelisiniz.

Yorumlar